Noorsörmitsejad käisid 2023. a rahvamuusikapeo ettemängul Viimsis

Meie seltsi juures tegutsev Sörvemaa Sörmitsejate noorteharu on varsti juba terve aasta harjutanud lugusid 2023. a suviseks noorte laulu- ja tantsupeo rahvamuusikapeol osalemiseks. Noorsörmitsejate koosseisu kuuluvad 2023. aastal ukubass Mihkel, akordion Pääsu, väikekandled Astrid ja Liisi ning kolm viiulit Auli, Katre-Liis ja Mari. Viis koondorkestri lugu on päris hästi pähe kulunud, nii vorm ku seade selged ja dünaamika ning paar krutskit kah sisse harjutatud.

1. aprillil sõitsid noored koos Orissaare kandlemängijatega juba teist korda Viimsisse. Seekord tuli oma oskusi komisjonile demonstreerida. Viimsi kooli oli kogunenud kirju noormuusikute seltskond ning juba õhust oli tunda, et midagi tõeliselt põnevat on selles majas teoksil tõesti.

Koondorkestri ettemänguks loosisime omale Krista Sildoja kirjutatud ning seatud loo “Lõbus labajalg” ning tema seade Hargla kandi pulmalaulust “Siil, kost sa silmä said”. Esinemine läks lõbusalt ning kiirelt ning enne kui õieti arugi saime oligi ettemäng möödas. Aplaus, nagu sai osaks eranditult ka kõigile teistelegi ettemängijatele, oli tormiline ja südantsoojendav.

Viiulisörmitsejad jõudsid peale koondorkestrite ettemängu käia ka tiiru naaberkoolis, et mängida ette viiuliorkestri lood. Et Sõrvemaal tegutseb vaid kolm viiulisörmitsejat, lõime kampa Nõmme pärimuskooli viiuldajate ning nende õpetaja Kaari Kleesmendiga. Kord kokkumängu koridoris ning uus kollektiiv oligi sündinud. Lavale loosisime kaks lugu Kihnust, Kristi Alase seatud ete-nobe “Aadu polka” ning rahulikus tempos kulgev “Ratas” Ott Kaasiku seades. Tänu vahvale meeskonnale kulgesid lood tüki toredamini kui kolmekesi. Aitäh Nõmme pärimusmuusikakooli viiuldajad!

Nüüd pole muud kui kannatlikult oodata. Need, kes suurele peole mängima pääsevad, saab selgeks siis kui komisjon on kõik mängijad ära kuulanud ning omavahel aru pidanud.

Jõudu otsustajatele, teie töö on seekord tõesti raske!

Peale õnnestunud ettemängu on süda kerge ja tuju hea.
Back to Top